divendres, 13 de setembre del 2024

ON PORTEN LES HISTÒRIES DELS CONTES?

Tots els infants que aquest estiu han participat en l’activitat de l’AeroBibSúria encara disposen d’uns dies per venir i indicar en els mapes que estan exposats a quina destinació llunyana han arribat a través de la lectura.

Recordeu que el dia 30 de setembre a les 17:30 h tots aquells que hagin completat la tarja d’embarcament hauran de venir a la biblioteca i entraran en el sorteig d’uns llibres.

dimarts, 10 de setembre del 2024

BONA DIADA!!






L’11 de setembre, cada any,

ens recorda la diada,

que una derrota no és plany,

sinó l’arrel mes nostrada.


Cantem tots, units, fent força,

“Els Segadors” cridant ben fort,

que mai ningú no ens podrà tòrcer

si plegats unim l’esforç.


Som i serem gent catalana,

tant si es vol com si no es vol.

Mans unides com en una sardana,

sempre junts de sol a sol.


Jordi Sierra i Fabra. “1714”. Barcelona: La Galera, 2013

dilluns, 9 de setembre del 2024

CONTINUAR VOLANT...

Fins al 27 de setembre, tots els infants que es van apuntar i que encara no han finalitzat el viatge, poden passar per l’AeroBibSúria i continuar el seu camí per aconseguir el reconeixement de Súper lector i Súper usuari/a de biblioteca!

El dia 30 de setembre a les 17:30 h hi haurà el sorteig d’uns llibres entre tots els passatgers que hagin completat la tarja d’embarcament!


divendres, 6 de setembre del 2024

ARRELS NÒMADES

Avui tanquem la secció Biblioviatges d’aquest any i us volem recomanar un llibre que us atraparà des de la primera pàgina: “Arrels nòmades” de Pius Alibek, editat per La Campana.

És el relat de la vida de l’autor a l’Iraq, els 26 primers anys de la seva vida, fins al 1981, quan va començar la guerra amb l'Iran i va marxar del seu Iraq natal per venir a Barcelona. 

Els personatges, les escenes, les emocions i els sentiments humans s’evoquen amb una claredat i una força magistrals. Pius Alibek inicia una incursió, poderosa i prometedora, a la literatura catalana. Fa que l’encís d’Orient es respiri familiar a aquesta banda del món.


JA TENIM GUANYADORES DEL SORTEIG DEL BIBLIOJOC DE LA BIBLIOPISCINA!!

Abans d’ahir vam dur a terme el sorteig del lot de llibres per a tots aquells infants que van participar al Bibliojoc del servei de Bibliopiscina d’aquest any, del 17 al 30 de juliol al recinte de la Piscina Municipal.

El Bibliojoc plantejava una pregunta o repte cada dia i tots els participants que responien correctament tenien l’opció de participar en el sorteig. Aquest any hi ha haver una gran participació amb un total de 131 infants, per aquest motiu vam decidir d’escollir dos guanyadors/es. I en el sorteig van sortir afortunades l’Abril Rodríguez i la Giselle Fariña.
Moltes gràcies a tots els infants que hi van participar i felicitats a les guanyadores!


dijous, 5 de setembre del 2024

BENVINGUDA PLUJA!

Aquests dies ens ha acompanyat la pluja. A la biblioteca hem trobat aquesta joia de conte “Lila y el secreto de la lluvia” de David Conway i il·lustrat per Jude Dahy, editat per Serres. És per a infants fins a 7 anys.

És un conte molt ben il·lustrat sobre la importància de l’aigua, sobretot en aquelles zones on sol ser escassa. Si voleu conèixer quin és el secret de la Lila sobre la pluja, no dubteu a venir a la biblioteca a buscar-lo. Us ho passareu molt bé!

dimecres, 4 de setembre del 2024

EN EL CENTENARI DE NAIXEMENT DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS...

A "Testament mural", Vicent Andrés Estellés ens parla dels noms d'uns amants inscrits amb força en una paret 🕰️❤️‍🔥 Avui celebrem el centenari del seu naixement reescrivint un fragment d'aquest poema amb lletres pintades pels carrers, protagonistes d'històries desconegudes.

Des del grup de Commemoracions de les biblioteques del Bages, el Berguedà i el Moianès us animem a endinsar-vos en l'obra de l'autor valencià, que "assumí la veu d'un poble i fou per sempre poble" ✊🏻🗣️

ENVIAN'S UNA FOTOGRAFIA DEL LLOC ON HAS PASSAT LES VACANCES

Feu-nos arribar una fotografia del lloc on heu passat les vacances, o d’aquells espais on heu pogut gaudir de la lectura durant l’estiu. La podeu enviar per mail a: b.suria@diba.cat, o bé publicar-la a Instagram a #biblioestiusuria2024.

Del 16 al 30 de setembre s’exposaran a la biblioteca.

dimarts, 3 de setembre del 2024

AQUEST ESTIU ENS ENLAIREM!

Fins el dia 27 de setembre podeu venir a l’AeroBibSúria i enlairar-vos en qualsevol de les tres destinacions que hi trobareu: la Màgica, la Poètica i la Llunyana. Per mitjà de la lectura viatjareu a mons imaginaris i extraordinaris, passareu aventures meravelloses i coneixereu a personatges excepcionals! 

Haureu de completar unes missions lectores i d’aquesta manera podreu emplenar el vostre Carnet de Viatge Lector.

No dubteu a participar amb els vostres fills/es d’aquesta activitat lectora adreçada a infants de totes les edats i promoguda des de la Fundació Bofill en el programa Lecxit. El Kit Lector és el material que s’entrega als infants i inclou el Carnet Lector i les Orientacions per famílies. 

Tots els participants que hagin completat el Carnet de Viatge Lector, entraran en el sorteig d’uns llibres i seran reconeguts com a Superlector/a o Superusuari/ària de biblioteca. El sorteig es farà el dia 30 de setembre a les 17:30 h. a la Biblioteca. No hi falteu!

HORARI DEL MES DE SETEMBRE

Després de les vacances la biblioteca torna a obrir el servei.

L'horari del mes de setembre serà el següent:

De dilluns a divendres:

-Tardes, de 15:30 h a 20:00 h

-Matí, dijous de 10:00 h a 13:00 h

-Dissabte, tancat